Je bekijkt nu Waarom moet je meubels reinigen?

Waarom moet je meubels reinigen?

Eigenlijk wil je het niet weten. Want zolang je het niet weet (of ziet) is het er ook niet, toch? Maar wist jij dat gestoffeerde meubels een soort magneet is voor stof en vuil? Dat je het met het blote oog niet ziet, betekent niet dat het er niet is. Daarnaast gaan meubels langer mee als je er goed voor zorgt. Dat scheelt uiteindelijk weer in de portemonnee. Wil jij binnen no-time weer genieten van schone en hygiënische meubels? Lees hieronder over de werkwijze van DokterMeubel en doe er je voordeel mee! 

Specialistische reiniging meubels

Helaas kun je meubels niet ‘even’ in de wasmachine  – of een handwas  – stoppen. Ook worden er vaak tips of tricks gedeeld die ervoor zorgen dat je stoffen meubel tijdelijk schoon oogt. Oogt inderdaad, want wat sommige reinigingstrucs daadwerkelijk doen, is juist de vlekken en geurtjes maskeren. Kortom, de meubels lijken weer eventjes schoon, maar in werkelijkheid is het nog net zo vuil als daarvoor. Waar zit ‘m dan dat in?

Vaak wordt er gebruik gemaakt van tijdelijke oplossingen, maar de oorzaak wordt niet weggenomen. Denk aan reinigingssprays of het stofzuigen van je meubels. Deze oplossingen komen niet tot de kern van de banken of stoelen.

Werkwijze meubelreiniging DokterMeubel

Om ervoor te zorgen dat vieze vlekken en huisstofmijt echt verdwijnen is er een specialistische reiniging nodig. DokterMeubel heeft hiervoor een speciale werkwijze. Dit houdt in dat er meerdere stappen worden doorlopen voor het gewenste effect:

  • Start testreiniging; in welke mate is het meubilair verontreinigd? Ook wordt er gekeken of er huisstofmijt aanwezig is.
  • Diepreiniging; het meubilair wordt volledig en diep gereinigd, waardoor alle stofdeeltjes worden los getrild.
  • Reiniging met uv C-licht; deze methode is uniek in Nederland. De uv C-straling kan oplopen tot 400 watt, terwijl onze concullega’s vaak een vermogen van 16 watt gebruiken.

Wil je meer lezen over de speciale werkwijze van DokterMeubel?

Specialistische meubelreiniging >