Meubelmonsters – vijf weetjes over de huisstofmijt

Huisstofmijt: veel mensen weten hier nog maar weinig van. Zeker over de vervelende gevolgen van deze nare beestjes is nog weinig bekend. Toch heb je hier iedere dag -hetzij vaak onbewust- mee te maken. Hieronder vijf weetjes over de huisstofmijt, die belangrijk zijn om te weten.

Vijf weetjes over huisstofmijt:

huisstofmijt

  1. Huisstofmijt is een ongewenste bedpartner. In een matras maar ook in jouw stoffen meubels leven namelijk gemiddeld zo’n twee miljoen huisstofmijten!
  2. Deze kleine monsters zie je niet met het blote oog, maar ze leven het hele jaar door in je huis.
  3. Huisstofmijten, ook wel mijten, houden van temperaturen tussen de twintig en dertig graden en een luchtvochtigheid tussen de zestig en tachtig procent. Dit maakt jouw bank, jouw stoel of jouw matras tot dé favoriete plek van huisstofmijt.
  4. Het zijn bezige beestjes. Mijten leven om te eten, zich voort te planten en vooral om te poepen. Juist voor die ontlasting kunnen mensen allergisch zijn.
  5. Ongeveer vijf tot tien procent van de mensen heeft last van een huisstofmijt allergie. Omdat mijten vooral te vinden zijn in en rondom je bed maar ook rondom stoffen meubels, kan dit dus slecht zijn voor je gezondheid en nachtrust.
  6. De speciale meubelreiniging van DokterMeubel bestrijdt onder meer mijten. Hierdoor kun je weer lekker kan slapen en genieten van schone en hygiënische meubels, zonder deze ongewenste mini diertjes. Hiervoor maakt DokterMeubel gebruik van een speciale uv C-lamp.