Meubelreiniging Den Bosch

Jouw meubel laten schoonmaken; daar denk je vaak niet zo over na. De kussenhoezen worden met enige regelmaat gewassen en verschoond, maar de meubel zelf reinigen is toch bij het merendeel van de mensen iets dat simpelweg wordt vergeten. Terwijl dit juist zo belangrijk is. Iedere dag als je op de bank zit of ligt, zijn talloze huisstofmijten actief bezig. Ze vermenigvuldigen zich in een razend tempo, omdat ze het allerbeste overleven op plekken die warm en vochtig zijn en waar ze zich bovendien tegoed kunnen doen aan huidschilfers. Een betere basis dan een stoffen meubel is er dus niet. Naast dat ze zich vermenigvuldigen laten ze ook nog eens hun uitwerpselen achter en dat zijn juist de boosdoeners die vervelende allergieën veroorzaken.

Buiten deze onprettige beestjes wordt de meubel ook op andere manieren verontreinigd. Denk daarbij aan transpireren, onprettige geurtjes of bank plassende huisdieren. Dat zorgt ervoor dat je toch wat minder zorgeloos kunt relaxen op je bank. Laat dus daarom regelmatig jouw meubels reinigen. En zorg ervoor dat bij kleine ongelukjes de stoffen meubels meteen wordt schoongemaakt of de huisdier urine direct uit de meubel wordt gehaald. Daardoor gaan je gestoffeerde meubels langer mee en relax je in een gezonde en hygiënische omgeving.

Hoe reinigen wij jouw meubels?

Stel, je hebt een urinevlek in jouw meubel omdat de kat daar per ongeluk heeft geplast. Wat kan je dan het beste doen? Een eerste belangrijke tip: ga nooit zelf aan de slag met reinigingsmiddelen in een poging de vlek te verwijderen. Andere reinigingsmiddelen zullen de geur of vlek maskeren, maar nooit verwijderen. Met als gevolg dat het moeilijker wordt om deze professioneel te laten verwijderen. Neem zodra jouw stoffen meubel schoongemaakt moet worden contact op met DokterMeubel. Zij komen bij jouw aan huis, dus je hoeft niet zelf met de meubels te gaan slepen. Alle benodigde materialen om de meubel te reinigen hebben zij bij zich.

Ze starten de reiniging met een machine die diep reinigt. Door middel van kloppen en zuigen wordt al het vuil, zoals bijvoorbeeld huisstofmijten en hun uitwerpselen, als het ware uit de meubel getrild. Deze worden met speciale filters opgevangen. Daarna wordt er gebruik gemaakt van een machine met een UVC-lamp. Deze lampen doden schimmels, bacteriën en huisstofmijt. Als laatste wordt gekeken naar specifieke vlekken, zoals urine. Afhankelijk van de soort en omvang van de vlek wordt gekeken hoe deze verwijderd dient te worden. Daarvoor gebruikt DokterMeubel een speciale vlekkenmachine. Soms kan het dan zijn dat de gestoffeerde meubel even moet drogen, maar dit is per situatie verschillend.

Afspraak maken!

Dus, woont je in Den Bosch, Sint-Oedenrode, Schijndel, Vught, Rosmalen, Waalwijk of omgeving en wil je jouw gestoffeerde meubels laten reinigen of weten wat wij van DokterMeubel voor je kunnen betekenen? Vul dan het contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.