DokterMeubel reinigt meubilair met uv C-straling

DokterMeubel reinigt gestoffeerd meubilair aan de hand van een unieke methode. Met deze methode wordt gebruik gemaakt van uv-straling. Over het algemeen kan overmatige blootstelling aan uv-straling schadelijke gevolgen hebben. Dit is overigens wel afhankelijk van de golflengte, type, tijdsduur en ook de reactie op uv is per persoon verschillend. Er zijn drie verschillende basis golflengten wat betreft uv-straling. Zo zorgt uv A-licht ervoor dat onze huid mooi bruin wordt. Dit is vaak onschuldig. Uv B-licht is krachtiger en vergroot de kans op huidkanker. DokterMeubel werkt met uv C-straling, dat vooral wordt gebruikt om lucht en water te desinfecteren. Precies hetgeen dat in gestoffeerd meubilair voorkomt. Laat daarom DokterMeubel jouw meubels reinigen.

Wat is uv C-licht?

Ultraviolet licht is een elektromagnetische straling. Deze straling is een golflengte korter dan die van licht, maar langer dan die van röntgenstralen. Het is zo genoemd, omdat het spectrum bestaat uit elektromagnetische golven. De frequenties daarvan zijn hoger dan door het menselijke oog te zien is. Daarom zien wij uv-licht ook als de kleur violet. Veel mensen weten dat uv-licht schadelijk is, maar zijn zich er pas van bewust als bijvoorbeeld hun huid is verbrand door de zon. Verbranding is niet het enige effect dat uv-licht heeft. Het kan namelijk ook leiden tot chemische reacties en zorgt ervoor dat allergenen fluoresceren. Dat is een van de redenen dat DokterMeubel gebruik maakt van uv C-licht bij het schoonmaken van de bekleding van het meubilair. Het laat precies zien waar de huisstofmijt zich bevindt in de stof van de meubels. Daarnaast is uv C-licht een natuurlijke manier om ziektekiemen en bacteriën te doden. Het maakt reinigen mogelijk zonder dat er chemicaliën vrijkomen.

Eigenschappen uv C-licht

De anti-microbiële eigenschappen van uv CV-licht zijn bij wetenschappers al bekend sinds 1930. Nu wordt het wereldwijd gebruikt. In 1930 werd het al toegepast om ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels te doden. Hoewel uv C-licht onzichtbaar is, geeft het voldoende intensiteit om bacteriën – die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van ziekten bij mensen – te inactiveren. Dat betekent niet altijd dat de bacteriën meteen gedood worden, maar ze zijn niet meer levensvatbaar. Ze kunnen zich niet meer vermenigvuldigen, waardoor dit beestje minder schadelijk is. Naast het onschadelijk maken van bacteriën en andere ziektekiemen, worden de eitjes van de huisstofmijt wel gedood. Dit is haast niet mogelijk wanneer je zelf de meubels gaat reinigen.

Goede gezondheid

reinigen met uvcGedurende de laatste honderd jaar hebben wetenschappelijk onderzoek en experimenten ervoor gezorgd dat uv C-licht alleen maar stijgt op de markt. Sinds 1800 heeft het al bijgedragen aan het ontsmetten en helen van wonden. Tegenwoordig wordt het gebruikt voor dezelfde doeleinden, maar dan voor de ontsmetting van ziektekiemen. Het uv C-licht verwijdert schadelijke stoffen die de menselijke gezondheid beïnvloeden. Het steriliseert de meest vervuilde dingen en het is wereldwijd succesvol, waardoor het gebruik alsmaar blijft groeien. Of het nu gaat om een betere kwaliteit van het binnenmilieu of het doden van schimmels en bacteriën aan het oppervlak: uv C-licht is schoon, efficiënt en wordt steeds noodzakelijker.