Je vloerkleed of tapijt reinigen

DokterMeubel biedt professionele tapijt- en vloerkleed reiniging aan, zodat deze weer helemaal nieuw lijken.  Onze ervaren professionals gebruiken de beste technieken en producten om je tapijt of vloerkleed grondig te reinigen.

Je vloerkleed of tapijt laten reinigen: beter voor je gezondheid

Tapijt en vloerkleden zijn een essentieel onderdeel van elk huis. Ze voegen kleur, stijl en warmte toe aan elke ruimte. Maar wist je al dat je vloerkleed of tapijt schoonmaken een positieve invloed heeft op je gezondheid? Als je jouw tapijt of vloerkleed niet goed schoonmaakt, is het namelijk een bron van allergieën, bacteriën en andere schadelijke stoffen.

Milieuvriendelijke producten

DokterMeubel is dé expert op het gebied van meubelreiniging. We reinigen je vloerkleed en tapijt professioneel, zodat het er weer helemaal schoon en als nieuw bij ligt. Onze ervaren professionals gebruiken de beste technieken en milieuvriendelijke producten om hardnekkige vlekken, stof, haren en andere viezigheid uit je tapijt of vloerkleed te verwijderen. 

Maak direct een afspraak >

Waarom tapijten en vloerkleden reinigen

Tapijten en vloerkleden vormen zoals gezegd een verzameling van vezels die stof, pollen, bacteriën, allergenen, haren en andere stoffen kunnen absorberen. Je bent je er wellicht niet van bewust, maar er wonen miljarden organismen en huisstofmijten in jouw tapijt of vloerkleed. Dit is geen smakelijk gezelschap en ook nog eens ongezond. 

Dagelijks onderhoud niet voldoende
Het dagelijks onderhoud van je tapijt en vloerkleed beperkt zich meestal tot stofzuigen. Onderzoek heeft aangetoond dat microben en huisstofmijten een aantrekkingskracht hebben tot de schuimresten, vervuiling en huidschilfers die op je tapijt achterblijven. Als deze stoffen niet regelmatig worden verwijderd, kunnen ze dus schadelijk zijn voor de gezondheid. Het beste is om je vloerkleed of tapijt te laten reinigen door een professional, zeker als je last hebt van bijvoorbeeld een huisstofmijtallergie. 

Bij DokterMeubel is je tapijt of vloerkleed in goede handen

Als we kijken naar een vloerkleed of tapijt schoonmaken, dan is er een onderscheid te maken. Je hebt hoogpolig tapijt, laagpolig tapijt, maar ook hoogpolige vloerkleden. Een hoogpolig vloerkleed schoonmaken vraagt een ander soort reiniging dan een hoogpolig tapijt. Dit heeft met de vezels te maken. We gebruiken bij vloerkleden reinigen een andere techniek dan bij bijvoorbeeld tapijt schoonmaken, omdat er in een vloerkleed minder vezels zitten. 

Onze speciale service
We bieden een speciale service voor wie zijn vloerkleed of tapijt wil laten reinigen. DokterMeubel heeft voor het reinigen van tapijten een uitgekiend programma ontwikkeld, waarbij alle onzuiverheden deskundig verwijderd worden. Na het wassen en spoelen worden alle tapijten en vloerkleden gedesinfecteerd. Dankzij deze reiniging wordt huisstofmijt effectief geëlimineerd en verwijderd.

De voordelen van je tapijt of vloerkleed reinigen

Je vloerkleed of tapijt regelmatig reinigen helpt bij het verminderen van allergieën, astma-aanvallen, hoofdpijn, vermoeidheid en andere gezondheidsproblemen, die door schadelijk stof in de lucht worden veroorzaakt. Bovendien voorkomt het schoonmaken van tapijt of vloerkleden ook dat deze snel verslijten of hun kleur verliezen.

We zetten de voordelen nog even op een rij:

  • Verwijdert hardnekkige vlekken, stof, haren en andere verontreinigingen uit je tapijt en vloerkleed.
  • Helpt bij het behoud van de natuurlijke kleuren van je tapijt en vloerkleed.
  • Voorkomt schadelijke bacteriën in je tapijt en vloerkleden, die allergieën kunnen veroorzaken.
  • Wij gebruiken alleen milieuvriendelijk producten die veilig zijn voor jou, je gezin, je huisdieren en het milieu. 

Waarom zou je kiezen voor DokterMeubel?

Naast het reinigen van vloerkleden en tapijt, kun je bij ons ook terecht voor matrasreiniging en meubelreiniging. Maar er zijn meer redenen om voor ons te kiezen:

  • Snel een afspraak: DokterMeubel is gevestigd in diverse grote steden, waardoor we altijd snel kunnen handelen. Maak je een afspraak? Dan kijken we gelijk waar je het eerste aan de beurt bent. Op onze contactpagina vind je een overzicht van al onze vestigingen, net als ons telefoonnummer en e-mailadres.
  • Betaalbaar en milieuvriendelijk: onze professionele diensten zijn goed betaalbaar en daarnaast werken we alleen met een milieuvriendelijke reinigingsformule.
  • Experts die bij je thuis of op locatie komen: we werken zowel voor particulieren als bedrijven. Bij ons vind je alleen echte professionals die jarenlange ervaring hebben in tapijt en vloerkleden reinigen, waardoor we altijd de beste resultaten garanderen.

Contacteer ons vandaag nog!

Wil je jouw vloerkleed laten reinigen of je tapijt laten opfrissen? Misschien heb je wel een vervelende vlek waar je geen raad mee weet? Laat het ons weten.