Meubelreiniging Utrecht

We poetsen onze tanden, wassen onze haren, gaan dagelijks onder de douche en we wassen onze kleding en beddengoed. Daarnaast poetsen we ons huis met enige regelmaat of gaan er met de stofzuiger doorheen. Dat is allemaal heel vanzelfsprekend. Maar waarom is het reinigen en schoonmaken van de gestoffeerde meubels dat dan niet?

Jaarlijks verliezen we miljoenen huidschilfers, waarvan een deel achterblijft in onze stoffen meubels. En daar zijn huisstofmijten dan weer dol op. Tegelijkertijd vormen de huidschilfers met de warmte en vocht van je lichaam voor een ideale broedplaats voor deze wezentjes. Zij planten zich steeds verder voort en laten ook hun uitwerpselen achter inde stof van bijvoorbeeld je bankstel. Met alle gezondheidsrisico’s van dien, bijvoorbeeld allergische reacties aan de luchtwegen. Niet zo’n frisse gedachte, toch? Het is daarom raadzaam om minstens elk jaar jouw gestoffeerde meubels op professionele wijze te laten reinigen. Zelfs bloedvlekken of vlekken veroorzaakt door urine kunnen worden verwijderd. Ben je benieuwd hoe dit mogelijk is? Lees dan verder.

Hoe werkt de meubelreiniging?

Stel, je wilt jouw stoffen meubels laten reinigen omdat je hier al langer dan een jaar van geniet. Of je hebt een klein kind dat per ongeluk vlekken op je meubels heeft gemaakt, waardoor er nu een chocoladevlek in je bankstel zit. Dan doe je er goed aan om een afspraak te maken met DokterMeubel. Zij beschikken over de juiste middelen en expertise om op een professionele manier jouw meubels te reinigen en schoon te maken. Hiervoor komen ze bij je aan huis.

Ze starten de reiniging van jouw meubel door middel van een dieptereiniging. Een speciaal apparaat klopt dan al het vuil, zoals stof of huisstofmijt, uit jouw meubel en vangt dit op met speciale filters. Daarna wordt met een andere machine over jouw gestoffeerde meubel gegaan. Hierin zit UV-C licht dat alle bacteriën, schimmels en achtergebleven huisstofmijten doodt. Daarna is er nog de mogelijkheid om specifieke vlekken, veroorzaakt door bijvoorbeeld bloed of urine, te verwijderen. Vaak wordt daarbij gebruikt gemaakt van een natte reiniging, waardoor soms de stoffen meubel vochtig kan worden. Dit is echter vantevoren niet te zeggen, omdat iedere vlek anders is en soms al is voorbehandeld door de eigenaar. Dan wordt het voor DokterMeubel namelijk moeilijker om de vlek te verwijderen. Als laatste wordt gebruik gemaakt van een speciale meubelspray die verkrijgbaar is in drie heerlijke frisse geuren.

Ben je woonachtig in Utrecht, Overvecht, Nieuwegein, Vianen, Maarssen, Zeist, Lopik of omgeving en ben je benieuwd wat DokterMeubel meubelreiniging voor jou kan betekenen voor jouw gestoffeerde meubels? Neem dan even contact met ons op!