Specialistische meubelreiniging

Even je meubelen reinigen is er niet bij. Dit wordt wel vaak gezegd. Maar wil je écht vlekken, huisstofmijt en andere viezigheid uit je meubelen hebben? Dan is er toch echt een specialistische meubelreiniging nodig. DokterMeubel heeft inmiddels al tal van banken, stoelen, matrassen, vloerkleden en gestoffeerde meubels gereinigd en vind je in alle grote steden van Nederland. Tien jaar geleden startten we met een speciale manier van reinigen die overgewaaid is uit Australië. Daarnaast zijn we bij DokterMeubel gespecialiseerd in het milieuvriendelijk en duurzaam reinigen van tapijt en matrassen. Wij gebruiken uitsluitend natuurlijke en biologisch afbreekbare producten voor het schoonmaken van jouw meubel. Onze specialisten komen voor de meubelreiniging aan huis of naar een andere – met jou afgesproken – locatie.

> Waarom moet je een meubels laten reinigen?

Werkwijze reiniging meubel

  • Testreiniging

Als eerste start DokterMeubel met een check van het meubel. In welke mate is het meubel verontreinigd? Op deze manier kijken we ook of er huisstofmijt aanwezig is. Zo’n test duurt ongeveer twintig seconden. Deze test wordt ook wel ‘zwarte doeken-test’ genoemd. Er wordt tijdelijk een zwarte doek (als filter) in de machine geplaatst. Zo kunnen we – en natuurlijk ook de klant – precies zien wat er in het matras zit. Hierna gaan we aan de slag gaan met de echte ‘droge’ diepreiniging.

Op verzoek kunnen we ook nog een Acarex® test doen. Deze test kan niet alleen de concentratie van huisstofmijten in het meubel aantonen, maar ook de exacte plek waar ze zich bevinden. Of je wel of niet voor deze test kiest: we voeren uiteraard nog steeds de volledige, (droge) meubel-diepreiniging uit.

  • Diepreiniging

Na de testreiniging is de (droge) diepreiniging van het meubel aan de beurt. Doordat de diepreinigingsmachine klopt en zuigt, worden de huisstofmijt en de uitwerpselen van de beestjes losgetrild en opgevangen in speciale filters. DokterMeubel neemt deze filters weer mee. Het resultaat? Een schoon en hygiënisch meubel in ongeveer vijftien minuten tijd.

  • Reiniging met uv C-licht

Voor het reinigen van het meubel gebruikt DokterMeubel een speciaal ontwikkelde machine. De methode van deze machine met uv C-stralers is uniek in Nederland. Het uv C-licht zorgt ervoor dat bacteriën, schimmels en huisstofmijt het niet overleven. Het is niet zozeer het uv C-licht dat uniek is, maar het gaat om de wattage. De stralers die wij gebruiken kunnen oplopen tot wel 400 watt. Terwijl onze concullega’s (in de meeste gevallen) een vermogen van 16 watt hanteren. Juist door deze techniek is DokterMeubel in staat om het matras aan alle kanten volledig te desinfecteren. Onze speciaal ontwikkelde machine zorgt ervoor dat wij sneller, effectiever én dieper kunnen reinigen.

Vlekken verwijderen met meubelreiniging

  • Extra optie: natte diepreiniging

Naast de bovenstaande stappen, is er ook een keuze om voor een ‘natte’ meubelreiniging te kiezen. Bij de diepreiniging spreken we van ‘droge’ reiniging, maar deze reiniging haalt niet altijd de vlekken uit het meubel. Hier gaat het uitsluitend om huisstofmijt. Met de natte meubelreiniging heb je de mogelijkheid om vlekken weg te halen. Omdat elke vlek een andere aanpak nodig heeft, kijken we samen of dit aansluitend op de droge reiniging past. Als je kiest voor een natte reiniging vindt deze altijd plaats in combinatie met de droge reiniging. Waarom moet dit in overleg? Door de speciale apparatuur van DokterMeubel, die wordt gebruikt bij het verwijderen van vlekken, kan het meubel wat vochtig worden. Dat betekent dat een meubel niet meteen droog is na de reiniging. De droogtijd is weer afhankelijk van de ruimte, luchtvochtigheid en luchtcirculatie.

Meubelreiniging DokterMeubel

Wil jij ook weer snel heerlijk kunnen zitten op een schoon meubelstuk? Dat kan! Maak een afspraak of neem contact op met een van onze vestigingen en vraag naar de mogelijkheden.

 

 

Voor onze vlekreiniging
Na onze vlekreiniging