Je bekijkt nu Bank reinigen in een handomdraai

Bank reinigen in een handomdraai

Natuurlijk reinig je je bankstel gewoon zelf. Daar gaat de stofzuiger en af en toe een doekje overheen. Toch merk je – zeker bij stoffen bekleding – dat een bank moeilijk te reinigen is. Meer dan oppervlakkig schoonmaken zit er vaak niet in. Vaak is grondig schoonmaken ook niet nodig. Maar toch, soms knoei je koffie, heeft je huisdier een ongelukje of is het gewoon tijd voor een grondige schoonmaak. Gelukkig is ook een stoffen bank reinigen goed mogelijk. Wij leggen uit hoe.

Wijn, koffie of andere vloeistoffen uit je bank of gestoffeerde meubels verwijderen vraagt om een eigen aanpak met speciale apparaten en middelen. Daarmee halen we niet alleen de vlekken uit de stof, maar ook bacteriën en allergenen. Hiervoor gebruiken we speciaal UV-licht dat ook wordt gebruikt voor het ontsmetten van water en medische instrumenten.

Een specialistische aanpak is natuurlijk lang niet altijd nodig. Je bank reinigen doe je negen van de tien keer zelf. Wel is het verstandig om minstens twee keer per jaar het bank reinigen professioneel aan te pakken door het letterlijk aan een professional over te laten. Iets wat jou overigens weinig moeite kost, want een afspraak maak je online en bank schoonmaken aan huis is onze standaard werkwijze. Je bank of meubel hoef je zelfs niet te verplaatsen.

Waarom bank reinigen professioneel laten doen?

De meest voor de hand liggende reden: het levert een beter en frisser resultaat op. Zeker bij vlekken door koffie of wijn. Die krijg je er oppervlakkig vaak nog wel uit, maar de geur blijft en die ruik je elke keer dat je op de bank zit. Dat is verre van ideaal en bovendien onnodig. Door je gestoffeerde meubels professioneel schoon te laten maken, voelt de stof weer als nieuw.

Een andere belangrijke reden om je stoffen bank reinigen aan een professional over te laten, is een allergie voor bijvoorbeeld huisstofmijt. Dergelijke piepkleine mijten bevinden zich in vrijwel alle textiel in huis, zoals matrassen, tapijten en ook de bekleding van je bank. Dat is vaak geen groot probleem, maar anders is het als je daar allergisch voor bent. Onze speciale reiniging verwijdert huisstofmijt 100 procent. Omdat er geen enkele mijt achterblijft, blijft je bank ook langer vrij van huisstofmijten en verdwijnen de allergische klachten vrijwel direct.

Hoe wij een bank reinigen

Het reinigen van een bank of ander gestoffeerd meubel pakken we in een aantal stappen aan. Allereerst doen we een check op de vlek of verontreiniging. Zo bepalen we wat de beste schoonmaakmethode is. Hierna gaan we met professionele apparatuur aan de slag. Zo gebruiken we bijvoorbeeld een combinatie van kloppen en zuigen om zonder vocht meubels te reinigen. Dat doen we ter plekke; verplaatsen is niet nodig. Een stoffen bank reinigen vraagt soms ook om speciale schoonmaakmiddelen. Wij gebruiken daarvoor biologisch afbreekbare producten.

kosten

De kosten voor een stoffen bank reinigen zijn volledig afhankelijk van de grootte ervan. Een fauteuil reinigen kan al vanaf 40 euro. Voor dat bedrag ben je van vlekken, bacteriën en huisstofmijt verlost.

Bankstel laten reinigen? Neem contact op met DokterMeubel

Wil je weten wat jouw bank reinigen gaat kosten of direct een afspraak maken voor bank schoonmaken aan huis? Hiervoor kun je bellen met DokterMeubel of direct een afspraak maken via ons afsprakenformulier.